‘Premie moet verlaagd worden’

De zorgpremies moeten verlaagd worden bij verzekeringsmaatschappijen die grote winsten behalen. PvdA-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester pleitte daar maandag voor.

De politica belooft de zorgverzekeraars complimenten en een grote bos bloemen als ze besluiten om voor 19 november de ziektekostenpremies te gaan verlagen.

Doen ze dat niet, dan gaat Bouwmeester een wetsvoorstel indienen die de zorgverzekeraars verplicht om volledig transparant te zij over wat ze doen met hun winst. Ze zei dat maandag naar aanleiding van een reportage van omroep WNL.

Nu is het nog zo dat onduidelijk is wat de verzekeringsbedrijven doen met de winst boven de buffer die ze van De Nederlandsche Bank moeten aanhouden. Niet duidelijk is welk gedeelte ervan wordt gestoken in betere zorg, wat naar een goedkopere premie gaat of wat anderszins wordt uitgegeven.

Bouwmeester wil vooral dat dat begrijpelijk wordt voor de klanten van de verzekeringsbedrijven. Als de verzekeringsmaatschappijen meer geld in de kluis hebben dan juridisch mogelijk is, moet dat geld gedeeltelijk terugbetaald worden aan de premiebetaler, aldus het PvdA-raadslid. Als de zorgverzekeraars niet willen meewerken wil ze wellicht een heffing instellen die de winsten afroomt.

  Bron: ANP Nieuws, donderdag 2 oktober 2014

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/18902-2/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.