The BODY as/in/of POETRY (Poetry Festival)

Wanneer:
10 juni 2022 – 12 juni 2022 hele dag
2022-06-10T00:00:00+02:00
2022-06-13T00:00:00+02:00

Van 10 tot en met 12 juni 2022 is het 52ste Poetry International Festival met vooraanstaande dichters en in het oog springende jonge dichttalenten opnieuw een verrassende showcase van de actuele poëzie wereldwijd. Al meer dan vijftig jaar is het festival een vrijplaats voor poëzie en liefde voor taal. Samen met festivallocaties LantarenVenster en Verhalenhuis Belvédère, de nieuwe garde (Rotterdamse) makers en vele partners doet Poetry International er dit festival een schep bovenop. We zetten de festivaldeuren wijd open met toegankelijke events waar het taalplezier vanaf spat, en zoeken actief naar ontmoetingen om bij een nieuw publiek het vuur voor taal te ontsteken. Ontdek een wereld vol poëzie die experimenteert, confronteert, inspireert en activeert, met voordrachten, themaspecials en locatieprogramma’s, talkshows, films, workshops, poëzieroutes en afterparty’s. Poëzie overal, zowel binnen, buiten als online.

What’s NEXT?

Op vrijdag is het aan de nieuwe generatie makers. Wie zijn de dichters en performers van de toekomst, hoe zien hun gedichten of pieces eruit en hoe organiseren ze hun optredens en het contact met hun publiek? Een dag vol eigenwijs experimenteren met inhoud, vorm, performance, media en activisme in de speeltuin van het woord. Ook bij de feestelijke festivalopening op vrijdagavond staat het experiment voorop. What’s NEXT?

The BODY as/ in/ of POETRY

Voor steeds meer dichters is het lichaam onlosmakelijk verbonden met hun identiteit, sociale en politieke positie, kansen en bedreigingen in het leven en hun joie de vivre. Dit bewustzijn van het lichaam is de stuwende kracht die hun gedichten richting en ritme geeft en een grote rol speelt in de inhoud en uiterlijke vorm van hun gedichten. Nu mensen vaker door de voordracht van de dichter zelf van poëzie genieten, neemt de impact van het lichaam alleen maar toe, onderstreept het de boodschap en versterkt het de band met het publiek. Het 52ste Poetry International Festival omarmt woordkunstenaars, maar ook dansers, muzikanten en acteurs, die op zoek zijn naar de poëzie in het lichaam en nieuwsgierig zijn naar alles wat hen letterlijk en figuurlijk in beweging brengt.

De STAAT van de POËZIE

Op de festivalzondag trekt de vaderlandse en Vlaamse woordkunst in haar volle veelzijdigheid aan je voorbij. De schrijvers van verrassende bundels, de meest opvallende nieuwkomers en spraakmakende performers, ze zullen er zijn om hun gedichten en pieces te laten horen. Ruim baan ook aan de laatste intrigerende initiatieven en collectieven, opvallende tendensen en poëzie buiten het boek, die binnenste buiten zullen worden gekeerd en geduid in columns, keynote speeches en debat. Natuurlijk wordt de 35ste C. Buddingh’-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut uitgereikt en we brengen een ode aan een onvergetelijke dichter die ons voorgoed is ontvallen. De STAAT van de POËZIE wordt gemaakt i.s.m. Poëziecentrum Gent en Poëzietijdschrift Awater.

DICHTERS EN PROGRAMMA’S

De eerste namen van optredende dichters en artiesten en meer informatie over de vele festivalprogramma’s volgen begin maart. De kaartverkoop gaat begin april van start.

PREVIEWS

In de weken voorafgaand aan het festival vieren we de poëzie al met optredens en previews op (on)verwachte plekken.

Bezoek ook: https://www.poetry.nl/nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/activiteit/the-body-as-in-of-poetry-poetry-festival/

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: