juli 2018 archief

‘Werken met eigen ervaring’ weer van start; ben jij erbij?

In het najaar van 2018 starten er wederom twee nieuwe cursussen voor ervaringsdeskundigen GGZ/MO bij het Basisberaad Rotterdam waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. De basiscursus telt 12 bijeenkomsten en vindt plaats bij het Basisberaad te Rotterdam, Provenierssingel 66d te Rotterdam. Tijdens deze cursus maak je kennis met het begrip ervaringsdeskundigheid. Wat houdt het in en wat kun jij …

Lees verder

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/werken-met-eigen-ervaring-weer-van-start-ben-jij-erbij/

Voedselbank meer verse groenten & fruit

Voedselbank Rotterdam krijgt sinds kort verse groenten en fruit uit het nabije Westland. Geen dumpwaar, maar goede, verse gevarieerde partijen “te veel”, die nog dagen kunnen meegaan. En dat gaat zo hard, dat ook de voedselbanken in de verdere regio kunnen meedelen; momenteel hebben ze het over vaste aanvoer van zo’n 8ooo kilo per week, terwijl Rotterdam zelf zo’n …

Lees verder

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/voedselbank-verse-groenten-fruit/

Stichting Isaak & de Schittering

Zoals ik eerder aangaf, zal ik aandacht besteden aan andere hulp-initiatieven (in de regio Rijnmond) voor mensen die tekort komen, door dakloosheid, schulden wat voor oorzaken dan ook, maar niet binnen de regels van de Voedselbanken Nederland passen. Vandaag dan informatie over de Voedselcentra Rotterdam van Isaak & de Schittering, welke stichting in 2013 startte door …

Lees verder

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/stichting-isaak-de-schittering/

Voedselbank Nederland 2018

Voedselbanken Nederland werkt landelijk met vrijwilligers, onbetaalde professionals; het zijn er meer dan 11.000. VB NL heeft géén betaalde functies (ook niet staf noch bestuur). De ca. 11.000 vrijwilligers vormen de voedselbanken-organisatie door heel het land. Samen zorgen ze ervoor dat de allerarmsten tijdelijk, ter ondersteuning, gratis een wekelijks pakket met zo’n 25 variabele artikelen om (aanvullend) …

Lees verder

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/voedselbank-nederland-2018/

RECEPT: Erwtenpuree & haring/haloumi

Het is nu mogelijk verse erwten en/of tuinbonen te gebruiken als basis voor een zomerse maaltijd, maar uit de diepvries is dat het hele jaar mogelijk. Wel een seizoenproduct is nu nog de nieuwe haring. Maar in de loop van het jaar kun je ook gerookte of gebakken haring of andere vis gebruiken. Lust je …

Lees verder

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/recept-erwtenpuree-en-haring-of-kaas/

RECEPT: IJS dat je simpel zelf maakt

Super simpel, eigen roomijs maak je bijvoorbeeld als volgt: werk met goed koude slagroom voor het beste en snelste resultaat. Klop 0,5 liter slagroom in een ruime kom met de mixer of een flinke garde tot die vrij stijf is, maar niet té. Schep daar goed, maar voorzichtig met een metalen lepel of met een pannenlikker, …

Lees verder

Permanente koppeling naar dit artikel: https://denk-raam.nl/recept-ijs-dat-je-simpel-zelf-maakt/