Zoals ik eerder aangaf, zal ik aandacht besteden aan andere hulp-initiatieven (in de regio Rijnmond) voor mensen die tekort komen, door dakloosheid, schulden wat voor oorzaken dan ook, maar niet binnen de regels van de Voedselbanken Nederland passen.

Vandaag dan informatie over de Voedselcentra Rotterdam van Isaak & de Schittering, welke stichting in 2013 startte door medium Tresi Barros met het “dagelijks uitdelen van vers brood en groenten aan iedereen die hulp nodig heeft.” Dit dankzij een grote bakkerij en vele telers.

Als je dus krap bij kas zit en toch wel wilt eten, ga dan eens langs bij één van deze Rotterdamse Voedselcentra:
Oost – Kreekplein 8
Zuid – Vinkenbaan 73
Noord – Jacob Loisstraat 24-30

Iedereen kan er bovendien terecht voor wat gezelligheid of om een praatje te maken én iedereen kan er wat boodschappen doen tegen schappelijke prijzen.
Veelal zijn er levensmiddelen, maar er zijn ook wel toiletartikelen, kleding, boeken, spullen, snoep, enz..

Het is ook een uitgangspunt niets te verspillen. Deze centra worden verder gesteund door nabije supermarkten en andere bedrijven, door producten af te staan. Daarnaast draaien de centra ook op donaties en vooral op de inzet van zo’n 80 enthousiaste (buurt)vrijwilligers.

Er is momenteel met name nog behoefte aan CHAUFFEURS (rijbewijs B), vacatures: ochtend, middag, avond, weekend… dus als je nog wat tijd wilt inzetten.. loop dan langs of stuur via hier een mail

Vorige week liep ik binnen bij de vestiging Noord nabij Basisberaad waar de redactie van Denkraam haar vergaderingen houdt. Dit is trouwens ook vlakbij Rotterdam CS. De sfeer was er prettig, opgewekt en ik maakte er kennis met Yvonne. Ook kon ik kon mooi direct wat paprika’s aanschaffen voor een grote stoofschotel, om verder enkele dagen niet moeten koken, met deze warme dagen. 🙂

Bron: eigen bezoek en website Voedselcentrum Noord; d.d. juli 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.