Denkraam is een interactief online magazine ‘voor en door cliënten en betrokkenen’.
Met name de cliënten van de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en verslavingszorg, en/of de kring daaromheen van partners, familie, vrienden, hulpverleners en/of andere belangstellenden.

Cliëntenperspectief
Centraal bij Denkraam staat het cliëntenperspectief. Schrijvers, fotografen en correspondenten zijn zelf ervaringsdeskundigen en een aantal schrijven over hun eigen ervaringen met de hulpverlening. Aankondigingen, sociale en ziekte wetgeving, gedichten, recensies, maar ook over wat hen verder bezighoudt, zoals nieuws, recepten, films, natuur, enz. We besteden ook aandacht aan actuele thema’s en bijeenkomsten. Natuurlijk ook aan ingezonden stukken, ter mogelijke publicatie en jullie commentaren.

Ontstaan
Denkraam ontstond vanuit het Platform Cliëntenraden Rijnmond en wordt nu gefaciliteerd door de afdeling Basisberaad van Zorgbelang Zuid-Holland. De redactie bestaat uit een tiental betrokken vrijwilligers en een dito hoofdredacteur. Denkraam wordt al uitgegeven sinds 2002: eerst als papieren tijdschrift, nu volledig digitaal, met deze website, op Facebook en Twitter. Voor de sociale media zoeken we momenteel nog vrijwilligers.

Geschiedenis
September 2011 verscheen het 50e (jubileum)nummer van Denkraam; dat werd toen feestelijk uitgereikt aan wethouder sociale zaken Marco Florijn, in aanwezigheid van (ex-)cliënten uit de ggz, maatschappelijke opvang en verslavingszorg, vertegenwoordigers van cliëntenraden en betrokken organisaties uit de regio Rijnmond. Oude nummers kunt u hier terugzien.

Deze website
De website denk-raam.nl is een site vol nieuws, achtergrondartikelen, ervaringsverhalen, gedichten en foto’s. Regelmatig wordt hier door de redactie en correspondenten artikelen geplaatst. Natuurlijk is het mogelijk om op de artikelen te reageren.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.