TV-serie Tygo in de psychiatrie

Wanneer:
5 december 2019 @ 21:00 – 21:55 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-12-05T21:00:00+01:00
2019-12-05T21:55:00+01:00
Contact:

Tygo in de Psychiatrie EO serie (4 delen). Tygo Gernandt duikt een maand lang in de complexe en gesloten wereld van de psychiatrie. Hij onderzoekt hoe psychische labels worden opgeplakt en vraagt zich af of dit de juiste manier is. Na het veelbesproken programma ‘Tygo in de GHB’ van vorig jaar hoopt Tygo dit jaar het gesprek over de geestelijke gezondheidszorg te starten.

Littekens (2/4)  – donderdag 5 december, 21.00 uur, NPO 3
Tygo (Wijnants) ziet hoe het leven eruit kan zien als je een psychiatrisch label draagt. Bij Jason zijn vanaf zijn 11e verkeerde diagnoses gesteld. Hij is door de bijhorende medicatie het contact met de werkelijkheid verloren. De 37-jarige Jeroen is door verkeerde medicatie alles kwijtgeraakt wat hij liefheeft. Hij leeft nu van paniekaanval naar paniekaanval. Psycholoog Anne legt tot slot uit hoe een label je identiteit over kan nemen.

Overleven (3/4) – donderdag 12 december, 21.00 uur, NPO 3
Tygo ziet met welke stigma’s je te maken kan krijgen als je een label hebt. Hij ontmoet David die bekend staat als ‘De gevaarlijkste gek van Hilversum’. David durft zijn huis niet meer uit. Ook gaat Tygo opnieuw langs bij de 21-jarige Jason die dertien labels heeft opgeplakt gekregen en nog geen juiste medicatie heeft. Tygo gaat tot slot op pad met Sander die het label schizofrenie draagt en daardoor geen liefde kan vinden.

Oplossingen (4/4) – donderdag 19 december, 21.00 uur, NPO 3
Tygo bezoekt de 21-jarige Jason die dertien labels heeft en naar eigen zeggen niet de juiste hulp ontvangt. Hij doet een poging om hulp te krijgen door een trauma-instelling te bellen. De 37-jarige Jeroen heeft 26 jaar lang verkeerde diagnoses gekregen en daar de nodige medicatie bij geslikt. Hij wil een gesprek met zijn psychiater. Tot slot vindt Tygo een therapievorm in Engeland waar geen labels voor nodig zijn. Zou dit een alternatief zijn?

13 diagnoses gek (1/4 ) is nog terug te kijken via NPO Programma gemist
Tygo begint zijn zoektocht door met hulp van psychiater Jim van Os te achterhalen hoe iemand een label krijgt. Gaan we ervan uit en kunnen we ervan uitgaan dat een diagnose altijd juist is? Daarnaast ontmoet Tygo Jason, een 21-jarige jongen die dertien labels heeft. Tot op de dag van vandaag heeft hij ondanks zijn labels nog niet de juiste hulp kunnen krijgen. De 37-jarige Jeroen krijgt eveneens bezoek van Tygo. Bij hem zijn vanaf zijn 11e verkeerde diagnoses gesteld. Hij is door de bijhorende medicatie het contact met de werkelijkheid verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.